Herman Lindqvist - Kickoff, aktiviteter och underhållning till konferens, företag, möten, event och konferensanläggning | Kickoff.se


Ökar tempot i organisationer


Ökar tempot i organisationer

Herman Lindqvist

Begär offert
Herman Lindqvists historiska böcker fängslar,

men att höra honom själv berätta är något speciellt.

Hans berättarkonst är enorm.

Han föddes i Stockholm 1943, men växte upp i Helsingfors. Han tog studenten, läste statskunskap och började sitt yrkesliv som journalist.

Vid 25 års ålder blev han utrikeskorrespondent för
Aftonbladet och bevakade sedan under mer än tjugo år krig och katastrofer i alla världsdelar för Aftonbladet, Expressen, SVT och SR. År 1969 debuterade han med en reportagebok om den ryska invasionen av Tjeckoslovakien.

I sin skönlitterära debut Strax före deadline (1980) skildrade han sina upplevelser då de röda khmererna tog över Pnom Penh i Kambodja.Sedan 1990 är han heltidsförfattare. Under åren 1992 – 2006 utgavs hans stora verk Historien om Sverige i elva delar.

Den bokserien har tillsammans med de omkring trettio avsnitten av Hermans historia som sändes i SVT mellan 1991 och 2002 starkt bidragit till det ökade historieintresset i Sverige. Många har vittnat om att det är Herman Lindqvists medryckande sätt att berätta som har fått dem intresserade av historia.(Mot offert)

Begär offert